KookJij

Zalmsalade

Een heerlijk zalmsalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: moeders
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalmsalade te bereiden

Snijdt, de augurk/zilverui/ui/appel in kline stukjes. Doe de kartoffelsalade in een bak. "Prik" met spatel/pollepel de grote stukken aardappel door. Draai blikje zalm open en laat dit uitlekken in vergiet. Haal de ruggegraat er in zijn geheel uit. Doe de zalm door de kartoffelsalade en goed mengen. Vervolgens doe je de gesneden ingrediënten er door. Om het wat "smeuiiger"te maken, kun je er iets vocht van de zilveruitjes er door doen. Als laatste voeg een klein scheutje ketchup er door (dit moet met de smaak geen overhand krijgen, is puur voor de kleur).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Marjan

Marjan zegt:
Wij gaan deze salade maken voor Oudejaarsavond. 't Ziet er verrukkelijk uit. Sowieso vind ik de recepten van Marijke Geurts prima!
Angelique

Angelique zegt:
heb hem bij mijn lijstje gevoegd van: moeten we echt een keer proberen.
Mijn partner lust geen vis, ben dus nu op zoek naar recepten waarmee ik hem hoop over te halen.
Tnx
willy

willy zegt:
ziet er overheerlijk uit.
dit ga ik zeker kortelings klaarmaken:p
farah

farah zegt:
het ziet er heerlijk uit
nolita

nolita zegt:
en voor de mensen die te lui zijn: neem kant en klare kartoffelsalade ( die van de lidl is al goed ) en laat de aardappels en de mayonaise in het recept weg. ( bijna ) net zo lekker!:p