Recept
« Terug naar recepten
Zalm op een tomatenbedje uit de magnetron
PT10M
Zalm op een tomatenbedje uit de magnetron
Een heerlijk zalm op een tomatenbedje uit de magnetron recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen keuken met hulp van magnetronboek
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm op een tomatenbedje uit de magnetron te bereiden
De tomaten wassen en in schijfjes snijden en op de bodem van de schaal leggen.
De zalm met koud water afspoelen, droogdeppen met keukenpapier en op de tomaten leggen.
De appel schillen, in vieren delen, klokhuis verwijderen en raspen.
De augurk heel fijn snijden. De ui schillen en snipperen.
Deze ingrediënten met de kappertjes en kruiden mengen.
Gelijkmatig over de zalm verdelen.
Citroensap, cognac en witte wijn door elkaar roeren
Over de vis sprenkelen en klontjes boter over de bovenkant verdelen.
In de magnetron op 900 watt 8 - 10 minuten gaar laten worden.
Opdienen met de gehakte dille.
Erg lekker een gekookt nieuw aardappeltje erbij, groenten die je zelf lekker vindt.
De zalm met koud water afspoelen, droogdeppen met keukenpapier en op de tomaten leggen.
De appel schillen, in vieren delen, klokhuis verwijderen en raspen.
De augurk heel fijn snijden. De ui schillen en snipperen.
Deze ingrediënten met de kappertjes en kruiden mengen.
Gelijkmatig over de zalm verdelen.
Citroensap, cognac en witte wijn door elkaar roeren
Over de vis sprenkelen en klontjes boter over de bovenkant verdelen.
In de magnetron op 900 watt 8 - 10 minuten gaar laten worden.
Opdienen met de gehakte dille.
Erg lekker een gekookt nieuw aardappeltje erbij, groenten die je zelf lekker vindt.
Firmin Smets zegt:
Zeker voor herhaling vatbaar !
Proficiat !