KookJij

Zalm op een tomatenbedje uit de magnetron

Een heerlijk zalm op een tomatenbedje uit de magnetron recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen keuken met hulp van magnetronboek
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalm op een tomatenbedje uit de magnetron te bereiden

De tomaten wassen en in schijfjes snijden en op de bodem van de schaal leggen.
De zalm met koud water afspoelen, droogdeppen met keukenpapier en op de tomaten leggen.
De appel schillen, in vieren delen, klokhuis verwijderen en raspen.
De augurk heel fijn snijden. De ui schillen en snipperen.
Deze ingrediënten met de kappertjes en kruiden mengen.
Gelijkmatig over de zalm verdelen.
Citroensap, cognac en witte wijn door elkaar roeren
Over de vis sprenkelen en klontjes boter over de bovenkant verdelen.
In de magnetron op 900 watt 8 - 10 minuten gaar laten worden.
Opdienen met de gehakte dille.
Erg lekker een gekookt nieuw aardappeltje erbij, groenten die je zelf lekker vindt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Firmin Smets

Firmin Smets zegt:
Dit was een overheerlijk recept ! Wij hebben er eorm van genoten !
Zeker voor herhaling vatbaar !
Proficiat !
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Ook bij dit recept is de foto gedraaid!! Ik heb ze goed op mijn pc staan.