KookJij

Zalm met een Glazuur van Ketjap-Sesam-Maple

Een heerlijk zalm met een glazuur van ketjap-sesam-maple recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 215 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Azie
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalm met een Glazuur van Ketjap-Sesam-Maple te bereiden

1).Meng de ketjap, maple stroop en sesamolie door elkaar.
2).Doe door de mixde geraspte gember en knoflook.
3).Marineer de stukken zalm in de marinade gedurende 3 uren in de koeling.
4).Haal de vis, ingesmeerd met olie, uit de marinade, laat uitdruipen en leg ze op een ingevette ovenrooster. Schuif het rooster vlak onder de ovengrill en laat de vis aan onder- en bovenzijde 6 minuten grillen.
5).Ondertussen is de overblijvende marinade in een pannetje gedaan en ingekookt tot een dikkige lobbige massa.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Doe wat rijst op de voorverwarmde borden, leg er een stuk gegrillde vis op en bestrijk de vis met de ingekookte marinade. Bestrooi met fijngesneden lenteui. Geef er een groente gerecht bij, bv gesauteerde bok choi.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst