KookJij

Yoghurt met abrikozen compote

Een heerlijk yoghurt met abrikozen compote recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie: 230 kCal energie
7 Gram eiwit
7 Gram vet
34 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Verswijzer 44 2003
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Yoghurt met abrikozen compote te bereiden

Halveer het vanillestokje in de lengte.
Breng water met de abrikozen en het vanillestokje aan de kook.
Laat de abrikozen afgedekt op laag vuur 45 minuten staan.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.
Schraap het merg uit het vanillestokje en roer het merg met de honing door de abrikozen.
Verdeel de yoghurt en de abrikozencompote over 2 schaaltjes.
Bestrooi de desserts met het amandelschaafsel.

Mijn kookverhaal (Sascha ten Brink)

Wijnadvies:
Graves Superieur, Franse witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rien zuiddam

rien zuiddam zegt:
Bedankt, lijkt me lekker!