KookJij

Yoghurt knoflooksaus

Een heerlijk yoghurt knoflooksaus recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Yoghurt knoflooksaus te bereiden

Hak de knoflookteentjes zeer fijn en breng ze over in een kom. Voeg de yoghurt, room en de kruiden toe en roer alles goed om met een klopper. Zet 2 uur in de ijskast alvorens de saus te gebruiken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

spanky

spanky zegt:
hele lekkere saus en zal meermaals worden klaar gemaakt bedankt Liliane;)
Thomas

Thomas zegt:
Ook lekker bij aardappels!;)
tantegreatje

tantegreatje zegt:
Nou, ik geloof niet iedereen meteen op zijn/haar blauwe ogen hoor!
Ik dacht dat een salmonella besmetting voornamelijk voorkwam in rauw vlees (pluimvee vooral) en eieren. Door verhitting bij hoge temperatuur verdwijnt de bacterie.
Natuurlijk kun je kruisbesmetting krijgen door bv op vieze aanrechten te werken of met keukengerei wat onvoldoende schoon is.
Het lijkt mij prima als professionele koks het zekere voor het onzekere nemen.
Ronny

Ronny zegt:
Ik ben een professionele kok, geloof me maar hoor!
tantegreatje

tantegreatje zegt:
Ik heb nooit gehoord dat yoghurt zo gevoelig is voor Salmonella bacterien.
Wie geeft uitsluitsel??
Ronny

Ronny zegt:
Als je met yoghurt werkt, kan je best een tijdje in de koelkast plaatsen. Het is een zuivelproduct en daar moet je tegenwoordig voorzichtig mee zijn. Yoghurt is zeer snel vatbaar aan Salmanella en andere bacteriën.
Lambert

Lambert zegt:
en waarom zolang in de koelkast.Als ik een knoflooksaus maak kun je hem direct gebruiken.
Lambert

Lambert zegt:
waar gebruik je de paprikapoeder voor?
sonja

sonja zegt:
Deze saus gister geprobeerd. Hij was heerlijk.
Dit ga ik in de toekomst nog vaak maken