KookJij

Yakitori van Kip

Een heerlijk yakitori van kip recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 300 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Japan
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Yakitori van Kip te bereiden

Yaki=Grillen,roosteren
Tori=Gevogelte
Teri=Glimmend
*Voor de marinade:
->Verhit de rijstolie met de sesam olie en fruit daarin de knoflook,ui en gemberrasp een paar minuten.Het moet van kleur veranderen,maar mag niet bruinen.Doe er dan achtereenvolgens in de sake,de Mirin,de Kikkoman,de suiker,honing en tenslotte de bouillon.Roer goed door tot de suiker is opgelost en laat dan afkoelen.
*Marineer hierin minimaal 5 uren het kippevlees (in de koelkast).
*Leg de (houten)satéstokjes een 1/2 uur in het water.
*Vul de stokjes met :
stukje kip,dan een pijpje lenteui,dan weer een stukje kip,
vervolgens een stukje paprika en tenslotte weer een stukje kip.Bestrooi de stokjes met heel weinig chili-poeder en kwast ze in met de overgebleven marinade.
*Doe de stokjes nu onder de grill of frituur ze in weinig olie in de grillpan
OVEN:Stand op 200 graden Celsius--->Leg op bakplaat
alu-folie en daar op de stokjes vlees.Schuif op bovenste richel vlak onder de grill ged.5-6 minuten.Haal er uit,smeer weer in en bak nu de andere kant 5-6 minuten.Haal er weer uit en smeer weer in met marinade.
GRILLPAN:Eerst verhitten,dan een weinig rijstolie kwasten in de pan,stokjes insmeren met marinade en als de pan gaat walmen de stokjes er in ged.4-5 minuten,omdraaien en insmeren en weer 4-5 minuten en dan weer insmeren.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*Lekker snackje of borrelhapje of bijgerechtje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst