KookJij

Worteltjes op zijn Grieks

Een heerlijk worteltjes op zijn grieks recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 780 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Worteltjes op zijn Grieks te bereiden

*Doe alle ingrediënten en 3 fijngehakte takjes peterselie in een grote pan (de andere 3 takjes fijngehakte peterselie apart zetten).
*Breng snel aan de kook, zet het vuur lager en laat het geheel zachtjes 20 minuten stoven.
*Zet de wortels apart en laat het kookvocht voor de helft inkoken.
*Zeef dan de vloeistof en giet die over de wortels.
*Zet de wortels met ingekookt vocht voor minstens een nacht weg in de koeling en dien de volgende dag op, bestrooid met de rest van de peterselie, op kamertemperatuur.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liske

Liske zegt:
Hallo Nieklaffra,
Gemalen koriander is zaadjes die gemalen zijn. Er zit WEL een verschil in smaak tussen de blaadjes en de (gemalen)zaadjes.
nieklaffra

nieklaffra zegt:
Beste Jan, dat weet ik. Je hebt verse koriander (veel gebruikt bij Marokkaanse gerechten), koriander zaadjes en gemalen koriander. Echter de smaak van zaadjes als je ze zo in een gerecht gebruikt, smaken ze toch anders dan gemalen. groetjes Niki:)
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo Niki,
Wat is het verschil?
Ketumbar en koriander is het zelfde.Het Indonesische woord voor koriander is ketumbar.
Jan A:)
nieklaffra

nieklaffra zegt:
Beste Jan, gebruik je korianderzaad of gemalen(ketumbar)?
Groetjes Niki, ps lijkt mij erg lekker.