KookJij

Recept voor Wortelsoep met Anijssmaak

In de Chinese keuken wordt (ster)anijs nogal eens gebruikt in de "boemboes" van een gerecht (Boemboe is dan een fijngewreven kruiden-specerijen mengsel, dat aan het gerecht zijn typische smaak moet afgeven)
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Belgische vriendin
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Begin met het anijszaad te roosteren en daarna te malen in het specerijenmolentje.
  2. Dan de boter verhitten in een grote pan met dikke bodem en daarin he anijszaad, de uien en knoflook aanfruiten tot de uien glazig zijn geworden.
  3. Nu de wortels er bij doen en al roerend 10 minuten verhitten op nogal hoog vuur. De wortels beginnen dan tekenen te vvertonen van zachter worden en dat is het moment om de bouillon in de pan te gieten. Breng de bouillon aan de kook en laat die op zijn minst 15 minuten zachtjes doorkoken.
  4. De massa in de pan gaat dan de blender in (in gedeeltes als de blender niet supergroot is) en wordt tot een homogene gladde soep gedraaid.
  5. Zeef de vloeistof uit de blender en maal het restant eventueel nog eens, zodat echt alle smaakstoffen zeker in de soep zijn terecht gekomen.
  6. Doe de soep in de pan en maak hem af op smaak met peper en zout.
  7. Wanneer de gemalen soep weer warm is gestookt, dan de slagroom er door roeren met 4 lepels Pernod.
  8. De resterende lepel Pernod roeren door de crême fraiche en val voor het uitserveren van de soep in elke kom een lepeltje Pernod room leggen.
  9. Sier af met de gesnipperde bieslook.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef hierbij een frisse witte wijn of een droge sherry.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst