Ik had nog een halve Urkohl over. De kool is plat rond en is iets losser van structuur van de gewone witte kool. 
Met die kool wilde ik een salade maken, maar niet de witte koolsalade die ik altijd maak.
Ook lekker bijgerecht ook bij de barbecue bbq.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Wittekoolsalade met appel, walnoten en zure room
						PT15M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Wittekoolsalade met appel, walnoten en zure room
In een kookboekje van Onno Kleyn kwam ik het recept tegen van een Georgische kool-walnotensalade. Ik heb het recept aangepast aan mijn eigen smaak.
In het recept wordt alleen zure room gebruikt. Ik heb half zure room en half yoghurt gebruikt in de salade..
            
            
					
									Recept van:
									Petra Wiggers
								
																
									Bereidingstijd:
									 15 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Salades
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Rusland
								
																								
									Keuken:
									Wereldkeuken
								
																								
									Bron:
									aangepast recept uit kookboekje ."100x Onno Kleyn: een bundel vol kookgeluk"
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Wittekoolsalade met appel, walnoten en zure room te bereiden
- Schil de appel, verwijder de klokhuizen en snij de appel in kleine blokjes. Meng de appelblokjes direct met het citroensap en de zure room en yoghurt, zodat ze niet bruin worden.
 - Meng de knoflook, witte kool, honing en zout en peper erdoor. Goed door elkaar roeren en plm. 15 minuten goed laten intrekken. Roer de walnoten en de bieslook door de salade.
 
(Hou wat achter voor de garnering).
                    