KookJij

Witlofrolletjes op bladerdeegfleuron

Een heerlijk witlofrolletjes op bladerdeegfleuron recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: italiaanse kookcursus
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witlofrolletjes op bladerdeegfleuron te bereiden

Prik gaatjes in het bladerdeeg, bestrijk de deegcirkels met water en bak ze ongeveer 10 minuten in de oven op 200 graden (fleuron). Fruit 1 gesnipperd sjalotje in een scheutje olie en een klontje boter en voeg de witlofbladeren toe. Breng de witlofbladeren, wanneer ze zacht zijn geworden, op smaak met zout en laat ze afkoelen. Maak 12 rolletjes door de witlofbladeren om stukjes geitenkaas te wikkelen. Leg 2 rolletjes op elke fleuron en zet het geheel onder de grill totdat de kaas begint te smelten. Bak in een koekenpan de in julienne geraspte knolselderij in wat boter met een beetje zout en chilipoeder. Pureer enkele jonge andijviebladeren met een scheutje olie en een snufje zout. Serveer de fleurons zodra ze uit de oven komen met de selderij en de andijviesaus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst