Recept
« Terug naar recepten
					
						Witlofrolletjes op bladerdeegfleuron
						PT50M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Witlofrolletjes op bladerdeegfleuron
Een heerlijk witlofrolletjes op bladerdeegfleuron recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 50 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									italiaanse kookcursus
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Witlofrolletjes op bladerdeegfleuron te bereiden
Prik gaatjes in het bladerdeeg, bestrijk de deegcirkels met water en bak ze ongeveer 10 minuten in de oven op 200 graden (fleuron). Fruit 1 gesnipperd sjalotje in een scheutje olie en een klontje boter en voeg de witlofbladeren toe. Breng de witlofbladeren, wanneer ze zacht zijn geworden, op smaak met zout en laat ze afkoelen. Maak 12 rolletjes door de witlofbladeren om stukjes geitenkaas te wikkelen. Leg 2 rolletjes op elke fleuron en zet het geheel onder de grill totdat de kaas begint te smelten. Bak in een koekenpan de in julienne geraspte knolselderij in wat boter met een beetje zout en chilipoeder. Pureer enkele jonge andijviebladeren met een scheutje olie en een snufje zout. Serveer de fleurons zodra ze uit de oven komen met de selderij en de andijviesaus.
									
                    