KookJij

Witlof-kipschotel

Een heerlijk witlof-kipschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witlof-kipschotel te bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilet in dobbelsteentjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilet zachtjes bruin.
Bak een 1/2 el. kerriepoeder ca. 5 minuten mee. Maak de witlof schoon en snijd de struikjes in stukken.
Vet de ovenschaal in en verdeel de witlof over de bodem. Schep het kipmengsel er boven op.
Roer in een kom de creme fraiche los samen met het citroensap, een 1/2 el. kerriepoeder, de helft van de kaas en een snufje nootmuskaat.
Strijk dit mengsel over de witlof/kip en strooi daarna de rest van de kaas er over. Schuif de schaal voor ca. 20 minuten in de oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Henk Veer

Henk Veer zegt:
Dit recept is van de bovenste plank, we hebben er wel gekookte aardappels bij gedaan. Daarnaast is het voor 4 personen wel aan de krappe kant. Dit gerecht konden we met z'n 2en makkkelijk op.
Maar de smaak is fantastisch.
Gerard

Gerard zegt:
Ik ga me meisjes verrassen met dit gerecht