KookJij

Recept voor Wildzwijn medaillons met gesuikerde knoflook, parp

Een heerlijk wildzwijn medaillons met gesuikerde knoflook, parp recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Bak de wildzwijnhaas in 4 minuten om en om. Peper en zouten. Daarna laten rusten. Maak een saus van het braadvocht, de paddestoelenbouillon en de wildfond. In laten koken en eventueel afmonteren met boter.
Laat het vlees op kamertemperatuur komen en kort voor het serveren trancheren en in de oven op 180 graden nog ca. 3 minuten verder laten garen.

Broodkruim
Breng water aan de kook en wel de paddestoelen gedurende 30 minuten. Blender in de keukenmachine de paddestoelen en voeg het in stukken gesneden brood toe. Laat even afkoelen en bak het geheel om en om kort in de olijfolie met knoflook en zout. Bewaar in een kom en zet weg tot gebruik vlak voor het serveren.

Gesuikerde knoflook
Kook in ruim water de teentjes gepelde knoflook. Spoel ze af en herhaal dit. Smelt de boter, voeg de suiker en knoflook toe en laat de knoflook op een zacht vuur lichtbruin kleuren. Ze moeten zacht zijn.

Prei/parmaham
Snijd de prei in schuine stukken. Schep een eetlepel roomboter in de pan, dan de prei en beleg het geheel met de parmaham. Laat ongeveer 20 minuten stoven met deksel op de pan.
Snijd de parmaham door de prei. Houd het geheel warm.
Kook de parpadelle volgens de gebruiksaanwijzing.

Serveren
Zorg voor warme borden. Begin met de pasta, dan de prei en leg de medaillons ernaast en garneer met de knoflook.
Begiet met een beetje saus.
Strooi de broodkruim over het geheel

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst