KookJij

Warme appelslof met ijs

Een heerlijk warme appelslof met ijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: bloemeke
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Warme appelslof met ijs te bereiden

· Verwarm de oven voor op 180 °C.
· Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in dunne schijfjes.
· Leg de plakjes bladerdeeg achter elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat; laat de randen één cm overlappen.
· Druk de naden goed aan, zodat een langwerpige lap ontstaat.
· Verdeel de compote over de bodem, maar laat één cm van de randen vrij.
· Leg de schijfjes appel dakpansgewijs op de compote.
· Bestrijk de appels met de gesmolten boter en strooi er de suiker over.
· Bak de slof in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar.
· Snijd de slof in vier stukken en leg op elk stuk een bol ijs.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

avanhees

avanhees zegt:
hoi
nu dit klinkt erg goed
heb alles in huis dus wordt morgen ons toetje
bedankt annemie