KookJij

Warme amandelsoufflé met ( zie opm )

Een heerlijk warme amandelsoufflé met ( zie opm ) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Warme amandelsoufflé met ( zie opm ) te bereiden

Appelconfit:
De suiker karameliseren op matig vuur, afblussen met port, wijn en appelsap erbij gieten.
Vanillestokje overlangs doorsnijden en toevoegen.
Overige kruiden toevoegen en een beetje in laten koken.
De appels schillen en in partjes snijden.
In fond beetgaar koken.
Appelpartjes met schuimspaan er uit halen, fond stroperig in laten koken, partjes weer toevoegen en af laten koelen.
Soufflé:
Boter met de helft van de suiker mengen.
Eieren splitsen en de dooiers door het botersuiker-mengsel slaan.
Paneermeel en amndelen toevoegen.
De eiwitten met de rest van de suiker stijfslaan, voorzichtig door het mengsel spatelen en op smaak brengen met amaretto.
Beboterde en met suiker beklede vormpjes hiermee vullen.
In de oven in een warm waterbad bij 170 graden C. in 35 min. bakken.
Oven uitzetten en af laten koelen.
presentatie:
Het ijs zacht laten worden en vermengen met de opgeklopte slagroom.
De appelpartjes met fond in het midden van een diep bord leggen, het ijsschuim er omheen verdelen.
Op de appel de amandelsoufflé plaatsen.
Garneren met pistachenoten

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst