KookJij

Voorjaarsgroenten

Een heerlijk voorjaarsgroenten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Voorjaarsgroenten te bereiden

Schil de asperges met een dunschiller, van vlak onder het kopje naar beneden, snijd de houtachtige uiteinden eraf ( ongeveer 2 cm).
Kook de asperges in een grote pan met water, wat zout en 1 el boter in ca 15 min.
Dat test je door met een keukentang een asperge uit de pan te nemen:
Buigt deze licht door, dan is de groenten gaar.
Giet ze af.
Breng intussen in een steelpan ruim water met wat zout aan de kook.
Kook de peulen 1 minuut en schep ze dan met een schuimspaan op een bord.
Doe hetzelfde met de tuinbonen.
Giet het water uit de pan.
Smelt op laag vuur de resterende en voeg de munt toe.
Schep vervolgens de peulen en tuinbonen erdoor met wat zout en versgemalen peper.
Leg de asperges op een warme serveerschaal, schep de bonen met muntboter erover en serveer direct.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Irene

Irene zegt:
Hoi Gerda!Dat is een waarheid als een koe natuurlijk en dat is ook oké. Bovendien ben ik toch te laat,de aspergetijd is voorbij!Ik ga me nu maar weer eens wagen aan de mosselen! Al heeft dat dan weer niks met tuinbonen te maken.
Groetjes Irene.:?:D
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Irene, dat is nou juist het leuke van deze site, iedereen kan/mag zeggen wat hij/zij wil. Het is juist grappig al die op/aanmerkingen.
Groetjes Gerda ;):p;):p
Irene

Irene zegt:
Geweldig hoor jongens!Ben ik gewoon op zoek naar een lekker receptje voor verse tuinboontjes,beland ik in een internet-soap.Gewoon maken wat je lekker vindt Bert,voor degene die het niks vinden,er staan nog genoeg andere recepten.
Scheelt een hoop onnodige irritatie!
Groetjes Irene.;)
bertal

bertal zegt:
Hallo maria11:
Vooreerst had ik nog niet gereageerd, wie wel gereageerd had was enilorac.
Verder kan ik je vertellen dat ik best tegen kritiek kan.
Maar als je jonge verse tuinbonen gebruikt, heb je al een hele andere smaak als dat je oude tuinbonen gebruikt, verder smaken verschillen zelf heb ik er beenham bijgegeven en zoals je weet past ham ( varkensvlees) uitstekend bij asperges en tuinbonen.
Verder krijgt een ieder 2 asperges , enkele tuinbonen en peultjes men vond het heerlijk.
Maar nogmaals "smaken verschillen".
Succes met koken :);)
m.v.g. Bert Allers

PS de eerste reactie heb ik naar maria gestuurd, sorry
bertal

bertal zegt:
Hallo Maria:
Vooreerst had ik nog niet gereageerd, wie wel gereageerd had was enilorac.
Verder kan ik je vertellen dat ik best tegen kritiek kan.
Maar als je jonge verse tuinbonen gebruikt, heb je al een hele andere smaak als dat je oudere tuinbonen gebruikt.
Verder smaken verschillen zelf heb ik er als beenham bij gegeven en zoals je weet past ham (varkensvlees uitstekend bij asperges en tuinbonen.
Verder krijgt een ieder 2 asperges enkele tuinbonen en peultjes men vond het heerlijk.
maar nogmaals "smaken verschillen"
succes met koken.
:);) m..v.g. Bert Allers
maria11

maria11 zegt:
kun jij geen kritiek verdragen , bert, dan moet je geen recepten publiceren. Je kunt ons niet verbieden te reageren, als we daartoe de gelegenheid hebben. Bovendien moet jij wel een ijzeren maag hebben, wil je dit recept naar genoegen kunnen verorberen.............
enilorac

enilorac zegt:
Waarom zoveel op- en aanmerkingen, als je het niets vind,reageer dan niet . . .
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Bert, ik ben het met maria11 wel eens, met dit recept doe je de asperges tekort en de tuinbonen hebben een sterke smaak terwijl de peulen in het niets vallen.
Verder heb je altijd wel leuke en lekkere recepten.
Groetjes Gerda ;);):p:p
maria11

maria11 zegt:
dit is toch geen soort van combinatie, je doet alle drie de groenten tekort-dit slaat als een tang op een varken !!!:(:o:?