KookJij

Vlaamse rode kool

Een recept uit een oud kookboek van mijn vader.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vlaamse rode kool te bereiden

  1. Maak de kool schoon was de kool en snipper deze fijn Zet de rodekool op het bodem  water en een theelepel zout Laat de kool koken en draai de warmtebron laag 10 tot 15 minuten sudderen Schil de appels en snijd die in stukken De ui in snippers Doe de kruidnagel In het laurierblad en voeg aan de rode kool toe met een mespunt tijm Na 15 minuten het laurierblad eruit halen en de basterdsuiker rode wijnazijn en peper toevoegen het kooknat binden met de havermout doe er de boter bij en roer dit goed door Proeven en op smaak brengn met evt. zout en peper. 

Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)

Ik heb dit kookboek al jaren in bezit en vond nu toch weleens tijd om er iets uit te maken. Ik denk dat het recept zeker al 40 jaar oud is. Van azijn heb ik dus rode wijnazijn gemaakt, maar de rest eigenlijk zo gelaten. Laat het jullie smaken als je deze rode kool gaan maken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst