KookJij

Vitello Tonnato ( kalfsvlees met tonijnmayonaise)

Een heerlijk vitello tonnato ( kalfsvlees met tonijnmayonaise) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Onder de olijfboom
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vitello Tonnato ( kalfsvlees met tonijnmayonaise) te bereiden

Kies een pan waarin het kalfsvlees past.
Leg het vlees in de pan en giet er koud water bij tot het vlees onder staat.
Doe de wijn, wortelen, selderij, ui, laurier en peperkorrels erbij.
Leg het deksel op de pan.
Breng aan de kook en zet het vuur dan laag.
Laat ongeveer 30 minuten sudderen.
Laat dan het vlees afkoelen in de bouillon en zet de bouillon opzij.
Bereid intussen de mayonaise.
Klop het zout en de mosterd door de eierdooiers en giet er onder het kloppen regelmatig een beetje olie bij; giet, als het mengsel dik begint te worden, al kloppend nog wat olie in een straaltje erbij.
Voeg het citroensap toe en breng op smaak.
Doe de tonijn, ansjovis en kappertjes in een keukenmachine, kies de pulseerstand en voeg 1 á 2 soeplepels kalfsbouillon toe.
Het tonijnmengsel moet de consistentie van dikke room hebben.
Proef en breng op smaak met peper en zout.
Snijd het kalfsvlees in dunne plakken en schik die op een schaal.
Meng wat mayonaise door het tonijnmengsel, verdeel dat over de plakken vlees en schenk de rest in een kommetje om erbij te geven.
Garneer met kappertjes.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst