KookJij

Visterrine met kreeftensaus

Een heerlijk visterrine met kreeftensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: receptenweb
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Visterrine met kreeftensaus te bereiden

Voor de saus de karkassen in de hete olie aanzetten. Het bouquet garni, de knoflook en de tomatenpuree toevoegen en het geheel afblussen met de eerste helft van de wijn en de cognac. Zoveel water toevoegen dat de karkassen net onderstaan.

Het geheel aan de kook brengen en een half uur laten trekken. Het vocht zeven en inkoken tot sausdikte. Eenderde deel room toevoegen en de saus verder inkoken. De saus op smaak brengen met peper en zout. De zalm samen met de rest van de wijn, een eiwit, de helft van de room, peper en zout in de keukenmachine pureren. De farce in de koelkast weg zetten. De snoekbaars met de rest van de room en het eiwit, de pastis, peper en zout eveneens pureren en in de koelkast weg zetten.

Het groen van de prei blancheren en op lengte van de terrinevorm uitleggen. De prei met de snoekbaarsfarce bestrijken. De zalmforel hierop leggen en het geheel met de rest van de farce bestrijken. De prei dicht vouwen, zodat een rol ontstaat. De terrinevorm met plastic folie bekleden en de onderkant en zijkanten met de zalmfarce bestrijken. De preirol in de vorm leggen en het geheel met de zalmfarce afstrijken.

De terrine met plasticfolie afdekken, in een braadslee met heet water zetten en de terrine in een op 150 graden voorverwarmde oven in ongeveer een half uur gaar laten worden. De saus weer opwarmen.

De terrine storten en in plakken snijden. De saus in voorverwarmde borden scheppen en de terrineplakken in de saus leggen.
Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst