KookJij

Visstoofpot Italië (Livorno Variant)

Een heerlijk visstoofpot italië (livorno variant) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse vrienden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Visstoofpot Italië (Livorno Variant) te bereiden

1).We beginnen met de soffritto: dat is DE typische mix uit Italie, waarmee praktisch alle gerechten beginnen.
Dus de olie verhitten in de grote anti-aanbak pan en daarin uien-bleekselderij-wortels garen, zacht maken zonder te veel te bruinen.
2).Als dat gereed is dan de knoflook en de Toscaanse pepers er in.
3).Na een paar minuten het blik gepelde tomaten er bij doen met de geconcentreerde tomatenpasta. Dit al roerend net zo lang blijven inkoken tot alle vocht zowat is verdwenen.
4).Breng dan deze massa over naar de pan met dikke bodem. Verdeel over de tomaten-mix de schijven aardappels, 4 eetlepels peterselie en giet de visbouillon met extra blokje er op. Breng dit snel aan de kook en laat 10 minuten koken.
OPTIE A : 5).Nu de vis er bij doen OP VOLGORDE, dwz eerst de vis die het langst er over doet om te garen, dan de volgende enz.
6).Gesloten mosselen verwijderen.
7).Dat is de dunne variant.
OPTIE B : 5)a De vissoorten apart in de bouillon op volgorde laten garen, apart houden en warm houden.
6)b De foute mosselen verwijderen.
7)c De visbouillon inkoken tot 1/4 van de oorspronkelijke hoeveelheid en bij de aardappelen-tomaten -mix doen en voorzichtig omroeren.
8)d De vissoorten apart op de diepe borden leggen, dan de aardapplel-tomatenmix-visbouillon over de vis scheppen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP: Bestrooien met de rest van de gehakte peterselie
NOOT:De recepten meer uit het Zuiden (Napels en er onder) laten meer schelp- en schaaldieren zien in het recept

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Rob

Rob zegt:
Ik zou de mosselen weglaten.Een andere dag dan maar een Zuppa di Cozze(Mosselen).Het toevoegen van een flinke scheut witte wijn kan geen kwaad. Integendeel.De toevoeging van wat goede olijfolie als het gerecht op de borden ligt ook niet. Het laatste is ook aan te raden bij veel pasta gerechten.