KookJij

Vis maaltijdsalade

Een heerlijk vis maaltijdsalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen recept van mijn man
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vis maaltijdsalade te bereiden

De zalm ontdooien.
WAT JE VAN TEVOREN KUNT BEREIDEN:
De penne (of andere "dikke"pasta) al dente koken volgens kookvoorschriften. Afgieten en af laten koelen.
De snoeptomaatjes halveren. Alles voor de marinade voor de tomaatjes door elkaar mengen en de tomaatjes erin leggen en wat laten marineren. Als de penne afgekoeld is en het niet zo lang duurt voor je gaat eten, de tomaatjes met de marinade door de penne roeren zodat het wat in kan trekken.(Bewaar 2 halve tomaatjes voor de garnering)
De zalm afspoelen, droogdeppen met keukenpapier. Wentel de zalm door het kommetje met ingrediënten voor de zalm. Doe de zalm in een magnetronschaal en laat het garen in ± 1 minuut op 900 W. Wegzetten en af laten koelen.
De pijnboompitten licht roosteren in een droge koekenpan en wegzetten.
De sladressing kun je ook alvast voorbereiden, De ingrediënten (NIET de sla) door elkaar mengen (Je kunt ook ermee wachten tot vlak vóór het bereiden).
HET BEREIDEN EN OPDIENEN:
Verdeel de penne over 2 borden.
Strooi er Parmezaanse kaas erover.
Doe de rucola en krulsla in een kom en giet er de sladressing over en goed mengen. Verdeel de sla over de penne. Deel de zalm in tweeën en leg een helft op elk bord op of naast de sla. Leg ook de pangasiusfilets rond de sla. Leg boven op de sla een snoeptomaatje, strooi er dan nog Parmezaanse kaas erover en de geroosterde pijnboompitten.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Mijn man maakt heerlijke maaltijdsalades. Dit is er één van. De hoeveelheden bij de ingrediënten zijn enigszins "geschat". Net als ik, kookt ook hij "op gevoel " en "op smaak".

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst