KookJij

Vindaloo saus

Een heerlijk vindaloo saus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Neshiem (Curaçao)
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vindaloo saus te bereiden

1. De gedroogde pepers in warm water laten weken tot ze zacht zijn. Goed uit laten lekken en droogdeppen.
2. In een droge koekenpan bakken: korianderzaad + komijnzaad + mosterdzaad + fenegriekzaad + peperkorrels tot het geheel geurig is.
3. In de blender fijnmalen de uitgelekte rode pepers + alle geroosterde kruiden + kurkuma + suiker.
4. Roer dan de witte azijn erdoor en goed mengen.
5. Doe alles over in een goed schoongemaakt jampotje.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

De eigengemaakte pasta blijft ongeveer een week goed in de koelkast.
Hoe scherper de pepers hoe scherper natuurlijk je vindaloosaus is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mia7

mia7 zegt:
Dank je wel Flavia voor je uitleg. Ik ga dan wel naar de Toko :)Ik hou van pittig :p Bedankt Flavia.
En als de fenegriek niet verkrijgbaar is, dan neem ik de volgende stap, de mosterdzaadjes. Houden wij ook wel van :):)
Anna

Anna zegt:
Echt een receptje voor mij!;);):p:p
fabita

fabita zegt:
Zwarte mosterdzaad is wat scherper van smaak dan de bruine of gele. Ook moeilijker te krijgen, neem dus gewone mosterdzaadjes.
Ik denk niet dat je fenegriek bij AH kunt kopen, wel in de toko.
Het geheel is wel pittig en sterk van smaak. Gr.:p:p:p;)
mia7

mia7 zegt:
Ik heb nog nooit zwarte mosterd zaadjes gezien Flavia. Waar kan ik deze kopen. En fenegriek zaadjes ook niet! :)
Dit maakt mij heel nieuwsgierig! Dus, maken deze lekkere saus. Dank je wel Flavia :):p:p:p:p