Recept
« Terug naar recepten
					
						Vietnamese loempia met groentevulling
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Vietnamese loempia met groentevulling
Een heerlijk vietnamese loempia met groentevulling recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Jaap van den Oever
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
- > Hapjes - Warm
- > Speciale gelegenheden - WK 2014
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											2
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Vietnam
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Recept van: Danny Jansen
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Vietnamese loempia met groentevulling te bereiden
 Snijd voor de groentevulling de wortel in fijne reepjes. Was de prei, snijd het groen van de prei en snijd het gele gedeelte in fijne reepjes. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook met een beetje zout. Kook de prei circa 20 seconde en schep deze uit de pan. Kook vervolgens de wortel in deze pan voor circa 1 minuut en schep deze uit de pan. Kook in hetzelfde water de vermicelli voor circa 2 minuten, laat deze ook uitlekken. Laat de groente goed uitlekken en meng met de taugé. Pluk de koriander en de munt, hak fijn en meng dit met de groente. Voeg de vermicelli toe en breng op smaak met zout en peper
Klop het eiwit los.
Rol de vulling in een loempiavel tot een loempia, besmeer de uiteindes met eiwit en vouw dicht.
Frituur de loempia goudbruin.
									Klop het eiwit los.
Rol de vulling in een loempiavel tot een loempia, besmeer de uiteindes met eiwit en vouw dicht.
Frituur de loempia goudbruin.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									addie zegt:
Kookgroetjes Addie.
 
                    




 
					
Willemien uit Canada zegt: