KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Vegetarische pizza met pesto

Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pizza's
Bevat per éénpersoons portie: 403 kCal energie
13,1 Gram vet
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Groot Kookboek: Smakelijk & Gezond
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Doe de pompoenpitten in een droge pan, rooster op een laag vuurtje gedurende 5 minuten, of tot de pitten poffen. Laat afkoelen.
2. Pureer de pompoenpitten, kruiden en knoflook met de mixer tot een samenhangend mengsel ontstaat. Voeg tegelijkertijd geleidelijk de tomatenpuree toe.
3. Snijd de kumara met een dunschiller in reepjes. Verdeel het pizzadeeg in 4 porties. Rol elke portie uit op een met bloem bestoven werkvlak tot cirkels van 15 cm doorsnee en leg op een ingevette bakplaat.
4. Verdeel de pesto over de pizza’s, beleg met de kumara en champignons en bestrooi met de gemengde kaas. Bak 20 minuten bij 200-210 °C (stand 5), of tot ze bruin en knapperig zijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jaap Nooy

zegt:
Zoek niet naar de standaard vette kazen, maar naar kaas die van melkwei gemaakt is. Deze kazen, zoals Harzer Käse bv. bevatten 0% vet.
Succes.
Alaya

zegt:
Hallo,

Graag wil ik eten volgens dr. Dean Ornish's methode en heb tot dus ver geen vetarme kazen kunnen vinden. D.w.z. mozarella, cheddar, cottage cheese, ricotta bijv. met een vetgehalte van ongeveer 3%.

Weet u waar deze verkrijgbaar zijn?

Alvast bedankt!
Alaya