KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Varkenskoteletten uit de slowcooker

Simpel, maar heel lekker
Bereidingstijd: 240 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Slowcooker
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Minibijbel slowcooker - Catherine Atkinson
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Vet onderkant en zijkant van de binnenpan  in met wat boter.
  2. Verhit olie in een hapjespan  en fruit hierin de uiringen gedurende 5 minuten, op een laag vuur.
  3. Voeg geperste knoflook toe alsook de champignonsschijven. Laat 5 minuten sudderen.
  4. Roer de kruiden erdoor heen, schep het geheel over in de binnenpan.
  5. Verwijder het 'vetrandje' van de koteletten zoveel mogelijk, snij de aardappelen in dunne schijven.
  6. Bedek het champignonmengsel met aardappelschijven, leg de koteletten erop en bedek weer met aardappelschijven.
  7. Voeg de bouillon toe.
  8. Deksel op de pan en laat het geheel op high sudderen gedurende 4 uur.
  9. Indien gewenst kan je het gerecht nadien even onder de grill zetten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Sylvia Frances Chan

zegt:
Mmmm, dit wordt echt smullen! Ik heb het recept gelezen (ik kan droog koken en daarom reageer ik zo enthousiast). Ik heb ook geen slowcooker, alleen een snelkookpan. Mijn vraag is: Kan dit gerecht ook op Siemens Inductie op stand 2.?
Qua gaarheid en "smullen maar" zal dit in 2 uur moeten. En ik durf te zeggen: even smakelijk....Stand 2 is op deze inductie op "sudder-niveau". Graag uw advies,
met vriendelijke groeten,
Sylvia
Jeannine Van Immerseel

zegt:
Oke Monique, veel succes, en laat me iets weten aub.
monique

zegt:
Oke,ga het eens proberen,lijkt me erg lekker!
Jeannine Van Immerseel

zegt:
Monique, eigenlijk de kruiden die je het liefst hebt, maar wel gedroogde, ik heb het nu gedaan met een bouquet garni, , tijm, laurier, oregano kan ook allemaal
monique

zegt:
Welke gedroogde kruiden moeten erin?
Jeannine Van Immerseel

zegt:
goede avond Gerard, natuurlijk mag jij de recepten overnemen, daarvoor dient toch deze 'kookjij'. Bedankt in ieder geval voor het vertrouwen in mijn kookkunst.
Jeannine Van Immerseel

zegt:
Sorry Henk, ik zal de tekst aanpassen, ui en champignons worden gefruit in een hapjespan en dan overgedaan in de slowcooker.
De slowcooker bestaat uit twee delen, de buitenkant en een binnenpan in steen.
Henk van Haandel

zegt:
Mij is niet duidelijk waarin dan de uien en champignons worden gefruit. Daarna schep je het over in de binnenpan, maar waaruit dan? Ik ken de slow cooker niet, vandaar waarschijnlijk dat ik dit niet begrijp.
Gerard Schaefers

zegt:
Dag Jeannine,

Mag ik je slowcooker recepten overnemen in mijn receptenlijst "Slowcooker"?
https://www.sjeef.nl/Recepten/Slowcooker/00slowcooker.html
Vast bedankt voor je reactie.

Vriendelijke groeten,
Gerard Schaefers