KookJij

Varkenshaassate met pittige pindasaus

Een heerlijk varkenshaassate met pittige pindasaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: conimex
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkenshaassate met pittige pindasaus te bereiden

Varkenshaasje in plakjes van 1 centimeter dik snijden. In een kom marinademix, 1 eetlepel olie, ketjap en gembersiroop door elkaar roeren. Plakjes vlees erdoor scheppen en 30 minuten laten marineren. Spaanse peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en peper in dunne ringen snijden. Twee borden voorverwarmen. In een pan 1 eetlepel olie verhitten. Peperreepjes en bosui 1 minuut zachtjes bakken. 80 mililiter water en satesaus toevoegen. Al roerend verwarmen tot er een gladde saus ontstaat. In een koekenpan 1 eetlepel olie verhitten. Plakjes vlees in 4 minuten bruin en gaar bakken. Halverwege keren. Rest van koude marinade en gehakte pinda's door de saus roeren. Nog 1 minuut goed doorverwarmen. Plakjes varkenshaas op de warme borden leggen, satesaus erover en ernaast scheppen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jacob

Jacob zegt:
Aub geen Conimex.

Een goede marinade is simpel zelf te maken evenals de satesaus.

Zo zinde van je varkenshaasje, die. Verdiend meer respect dan die conimex meuk

Wil je toch een kant en klare bumbu willen gebruiken

Neem. Dna die van koningsvogel.

marja

marja zegt:
Heerlijk, sate.