Recept
« Terug naar recepten
Varkenshaassate met pittige pindasaus
PT30M
Varkenshaassate met pittige pindasaus
Een heerlijk varkenshaassate met pittige pindasaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
conimex
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenshaassate met pittige pindasaus te bereiden
Varkenshaasje in plakjes van 1 centimeter dik snijden. In een kom marinademix, 1 eetlepel olie, ketjap en gembersiroop door elkaar roeren. Plakjes vlees erdoor scheppen en 30 minuten laten marineren. Spaanse peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en peper in dunne ringen snijden. Twee borden voorverwarmen. In een pan 1 eetlepel olie verhitten. Peperreepjes en bosui 1 minuut zachtjes bakken. 80 mililiter water en satesaus toevoegen. Al roerend verwarmen tot er een gladde saus ontstaat. In een koekenpan 1 eetlepel olie verhitten. Plakjes vlees in 4 minuten bruin en gaar bakken. Halverwege keren. Rest van koude marinade en gehakte pinda's door de saus roeren. Nog 1 minuut goed doorverwarmen. Plakjes varkenshaas op de warme borden leggen, satesaus erover en ernaast scheppen.
Jacob zegt:
Een goede marinade is simpel zelf te maken evenals de satesaus.
Zo zinde van je varkenshaasje, die. Verdiend meer respect dan die conimex meuk
Wil je toch een kant en klare bumbu willen gebruiken
Neem. Dna die van koningsvogel.