Recept
« Terug naar recepten
					
						Varkenshaas Mexicana
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Varkenshaas Mexicana
Een heerlijk varkenshaas mexicana recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Mexico
								
																								
									Keuken:
									Amerikaanse
								
																								
									Bron:
									boodschappen.nl
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Varkenshaas Mexicana te bereiden
Snijd de varkenshaas in 2 cm dikke plakken en bestrooi ze met versgemalen peper. Verhit de boter met de olie en bak hierin het vlees 2 minuten per kant goudbruin. Schep het uit de pan, strooi er zout over en houd het warm. Pel de ui en snipper deze. Breek de chocolade in kleine stukjes of hak deze grof. Hak de noten fijn en bewaar enkele hele noten als garnering. Pel de teentjes knoflook.
Bereiden:
Fruit de ui en geperste teentjes knoflook in het braadvet. Voeg kaneelpoeder, ketoembar en chilipoeder toe. Bak dit al roerend 1 minuut. Voeg de gezeefde tomaten en de chocolade toe. Kook zachtjes 3 minuten. Roer de rozijnen erdoor en leg het vlees erin. Verwarm nog 5 minuten. Schep het vlees op warme borden. Schep de gehakte noten en de kookroom door de saus. Serveer de saus bij het vlees en garneer met hele noten. Lekker met Mexicaanse rijst (gebakken gekookte rijst met maïskorrels, fijngehakte rode paprika en gehakte koriander).
Tip:
De varkenshaas kan worden vervangen door fricandeau of kalfslapjes. Een combinatie van rode bonen met kikkererwten is hier ook heel lekker bij.
 
									Bereiden:
Fruit de ui en geperste teentjes knoflook in het braadvet. Voeg kaneelpoeder, ketoembar en chilipoeder toe. Bak dit al roerend 1 minuut. Voeg de gezeefde tomaten en de chocolade toe. Kook zachtjes 3 minuten. Roer de rozijnen erdoor en leg het vlees erin. Verwarm nog 5 minuten. Schep het vlees op warme borden. Schep de gehakte noten en de kookroom door de saus. Serveer de saus bij het vlees en garneer met hele noten. Lekker met Mexicaanse rijst (gebakken gekookte rijst met maïskorrels, fijngehakte rode paprika en gehakte koriander).
Tip:
De varkenshaas kan worden vervangen door fricandeau of kalfslapjes. Een combinatie van rode bonen met kikkererwten is hier ook heel lekker bij.
 
                    





 
					