KookJij

Recept voor Varkenshaas met Coburgerhamsaus

Een heerlijk varkenshaas met coburgerhamsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Snijd de Coburgerham in kleine plakjes.
Snijd dan de champignons in schijfjes.
Verhit de pan met een scheutje olijfolie.
Bak dan de Coburgerham tot die een wat donkere bakkleur krijgt.
Voeg dan de champignons toe tot deze gaar zijn.
Voeg de anderhalve eetlepel grove mosterd toe en roer goed door.
Voeg dan de rode wijn toe en laat deze even pruttelen tot de alcohol verdampt is.
Voeg dan de room toe en roer goed door.
Voeg dan de allesbinder toe naar eigen hoeveelheid hoe dik u de saus wilt hebben. Pas op hij wordt snel te dik bij net iets te veel allesbinder!
Roer alles goed door tot het een mooie saus is geworden. Laat even staan op een laag vuurtje.
Peper en zout de varkenshaas goed in.
Bak deze dan in de pan met olie tot de buitenkant er mooi bruin uit ziet (3 minuutjes elke zijde, binnenkant moet rauw blijven).
Haal het vlees uit de pan en snijd deze in plakken van ongeveer 2 centimeter dik.
Voeg de varkenshaas dan toe bij de saus en roer deze goed door tot het vlees goed bedekt is in de saus.
Laat dit even staan pruttelen op een laag vuurtje tot het vlees gaar is geworden (ongeveer 10 minuutjes).
Eet smakelijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hans

Hans zegt:
Oke LINDSAY, vast bedankt ik ga het proberen laat het je later weten. Nogmaals bedankt groetjes Hans
lindsayw

lindsayw zegt:
Hallo Hans!
Je kan ook andere hamsoorten gebruiken, als het maar zout van smaak is. Bijvoorbeeld rauwe ham.
Succes!:D
hanssoepkip

hanssoepkip zegt:
Hallo LINDSAY.ik woon in Thailand helaas heb ik nog nooit coburgerham hier gezien!Is er misschien een andere naam voor of kan ik een andere ham gebruiken. Bijvoorbaat bedankt Hans.