KookJij

Turkse gehaktballetjes met saffraanrijst

Een heerlijk turkse gehaktballetjes met saffraanrijst recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
  2. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Turkse gehaktballetjes met saffraanrijst te bereiden

Week het broodkruim in 1/4 dl witte wijn of bouillon.
Meng het broodkruim met 3 geperste teentjes knoflook, 1 ei, peper, zout, paprikapoeder en tijm door het gehakt. Vorm er balletjes van ter grootte van een walnoot (bevochtig de handen met koud water om vastplakken te voorkomen).
Pel de uien en snipper deze.
Verhit de olie en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin.
Schep ze even uit de pan.
Fruit de uien in het braadvet met de pijnboompitten.
Voeg de rest van de wijn of bouillon toe met de tomatenpuree, kardemom en het vlees.
Verwarm nog 15 minuten met deksel op de pan.
Kook intussen de gele rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.




Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ayse

ayse zegt:
iedereen een fijne kerstdagen en een goed *2010* Ayse:D
liske

liske zegt:
Ik doe er altijd kaneel doorheen, dit is ook lekker!