KookJij

Toscaanse Pasta Saus (Ragù)

Een heerlijk toscaanse pasta saus (ragù) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: boerenkeuken van Toscane
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Toscaanse Pasta Saus (Ragù) te bereiden

Hak de ui, bleekselderij, wortel en peterselie fijn.
Laat de olie in een kleine pan heet worden.
Bak hierin de fijngehakte groenten zacht, maar niet bruin.
Snijd de worst open, haal het vlees eruit, (mag ook een mengsel van mager rundergehakt, fijngemalen rauwe ham/gerookt spek zijn)
Voeg gehakt toe tot het gaat verkleuren.
Voeg gezeefde tomaten toe en laat de saus 30 min. zachtjes pruttelen.
Breng op smaak met z/p.
Voeg indien nodig nog wat olijfolie of gezeefd tomaten toe!
Verdun de Ragu nooit met water.

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Dit is een oud Toscaans familiegerecht.
Mijn vrouw maakte het graag voor in de lasagne.
Je kunt het vlees vervangen door 25 gr. gedroogd eekhoorntjesbrood. (Dus vegetarisch).
De Ragù smaakt prima bij pasta, polenta en lasagne.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hns

hns zegt:
Je hebt gelijk.
Ik heb mn eigen aantekeningen erbij gepakt en ik heb inderdaad de hh aangepast. Zal ze hier ook aanpassen.
groeten
Hans:):)
antonia2

antonia2 zegt:
Zijn deze hoeveelheden van de ingrediënten niet erg aan de lage kant?? Voor 4 personen?
Jacques F.G.M. Joosten

Jacques F.G.M. Joosten zegt:
ik heb mijn vingers er bij opgegeten = bijwerking :?
Jacques F.G.M. Joosten

Jacques F.G.M. Joosten zegt:
lekerrr gaaf..
derbyke

derbyke zegt:
Gewoon meedoen ;) Groetjes van ons 3 :);):p