KookJij

Tomatensorbet met tartaar van verse tonijn en halfgedroogde tomaatjes

Een heerlijk tomatensorbet met tartaar van verse tonijn en halfgedroogde tomaatjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: o
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomatensorbet met tartaar van verse tonijn en halfgedroogde tomaatjes te bereiden

Halveer de tomaatjes en verwijder de pitjes. Leg ze op een bakplaat met de bolle kant naar beneden. Bestrooi ze licht met peper en zout, Verdeel tijm en rozemarijn over de tomaten en besprenkel ze met olijfolie. Plaats ze tenminste 1 uur in een oven van 80 graden. Haal na 1 uur de tomaten uit de oven en verwijder de tijm en rozemarijn, en laat afkoelen. Dompel de ingekruiste tomaten 10 sec in kokend water, koel in ijswater en ontvel de tomaten. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Pureer de tomaten in een blender tot een grove puree. Meng er de tomatenpuree door en kruid met peper en zout. Draai in een sorbetiere de sorbet, en voeg op het laatste moment de basilicum toe. Leg 10 kleine soeplepels in de diepvries. Snijd de tonijn in stukken en hak tot een fijn tartaar. Mennng de overige ingredienten er onder en breng op smaak met citroensap, peper en zout. Zet koud weg tot uit serveren. Dressing: Meng alle ingredienten tot dressing en breng op smaak met peper en zout en wat honing. Garnering: De gekruide chips met de hand fijn knijpen. Uitserveren: Maak met een ring een tonijntartaartje op het midden van het bord. Leg er 5 stukjes tomaat omheen. Leg op de tartaar een plukje sla en strooi er een klein plukje rode bietenscheuten op, garneer op de rand van het tartaartje het basilicumblaadje. Nappeer sla en bietscheuten met een beetje dressing en garneer het bord met de rest van de dressing en de bieslook. Leg op ieder bord een lepel met een klein bolletje tomatensorbet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Mira Vermeulen

Mira Vermeulen zegt:
Mjam.
mosquito

mosquito zegt:
prachtig gerecht.probeer ook eens enkele druppels xeres reductie als bordversiering en smaaktoets.
veel kookgenot.