Recept
« Terug naar recepten
					
						Tomatensalade met gekarameliseerde ui
						PT10M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Tomatensalade met gekarameliseerde ui
Een heerlijk tomatensalade met gekarameliseerde ui recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Els Meeuwsen
								
																
									Bereidingstijd:
									 10 min
								
								
									Personen:
									1 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Groenten
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									eigen keuken
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Tomatensalade met gekarameliseerde ui te bereiden
  Snijd de tomaat in plakjes vanaf het kroontje.
Snijd de ui in dunne ringen.
Verhit de boter in een pan en fruit de ui op een heel zacht vuur ± 3 min.
Blus af met de balsamico en laat even inkoken, doe er dan de honing bij en roer het voorzichtig door.
Laat even apart afkoelen.
Leg de tomaat in het rond op een bord en bestrooi met peper.
Leg er de ui op en bestrooi met een beetje Italiaanse kruiden.
										Snijd de ui in dunne ringen.
Verhit de boter in een pan en fruit de ui op een heel zacht vuur ± 3 min.
Blus af met de balsamico en laat even inkoken, doe er dan de honing bij en roer het voorzichtig door.
Laat even apart afkoelen.
Leg de tomaat in het rond op een bord en bestrooi met peper.
Leg er de ui op en bestrooi met een beetje Italiaanse kruiden.
Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)
Dit had ik nog in huis en natuurlijk kun je er ook verse tijm en basilicum op strooien.
									
                    