KookJij

Tomaten-auberginesoep

Smaakvolle soep met pit, de aubergine is in deze soep een echte smaakmaker en is goed in balans met de tomaat.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Mediterrane
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomaten-auberginesoep te bereiden

  1. Pel en snipper de ui, snijd de aubergine en tomaat in blokjes (ontvel de tomaat indien gewenst) en pers of snipper de knoflook fijn.
  2. Verhit ruim olijfolie in de pan en fruit de ui, voeg naar een paar minuutjes de knoflook en aubergine toe en bak gedurende 5 minuutjes mee. Voeg eventueel nog wat olijfolie en vers gemalen peper toe. 
  3. Voeg de tomaat toe, roer goed door en bak dit eveneens circa 5 minuten mee. Schil ondertussen de aardappel en snijd in blokjes en hak de basilicum fijn.
  4. Voeg de basilicum toe, de aardappel, de bouillonblokjes en 1,25 liter water. Roer goed door. Breng het geheel aan de kook en laat het gedurende 20 minuten zachtjes koken.
  5. Pureer de soep en garneer met wat basilicum.

Mijn kookverhaal (Nadine )


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Lijkt mij een heerlijke soep, ook leuk voor de feestdagen!