KookJij

Recept voor Tomaatjes uit de oven

Als ik laat thuiskom, heb niet altijd zin om m'n hersencellen weer aan het werk te zetten. En dan zijn deze tomaatjes heerlijk. Door de pasta (plain of met pistachenoten of garnalen), door de salade met rucola en spekjes, over een tonijnsteak of kalfsschnitzel met een beetje citroen. Het maakt niet uit. Al doe je het door de griekse yoghurt met peper, zout en balsamico over een kipje... het is altijd goed. Maar... als je echt moe moe, dubbel moe bent, dan gooi je de hele pot over dik, geroosterd brood, ingesmeerd met olie en knoflook. Eventueel een paar flinters Parmaham en je zit alleen nog maar te kreunen van geluk. Ik heb 't zelf in elkaar geprutst, maar het zal ongetwijfeld in kookboeken en -bladen staan. Als je het wilt invriezen, gebruik dan geen olie. Basilicum wordt ook niet echt blij in een vriesvak.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Mediterrane
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Tomaatjes in tweeën hakken.
    Tomaatjes uurtje op 190 in de oven.
    Tomaatjes af laten koelen.
    Tomaatjes met basilicum, knoflook en olie in een pot.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

karin de  groot

karin de groot zegt:
Hi Fendy, ik laat de potten altijd helemaal vollopen met olie zodat de boel helemaal onder staat. In de koelkast kunnen ze met gemak 14 dagen staan (als je er af kan blijven). Je kan ze altijd eerst een beetje verwarmen.
Als de tomaten op zijn, dan is de overgebleven olie heeeeerlijk....
Fendy

Fendy zegt:
Hallo Karin,
Vraagje, weet je misschien ook waar en hoelang ik dit kan bewaren,

Groetjes van hier
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Kijk, hier word ik dus weer helemaal blij van! Onze planten hangen vol met dit heerlijks. Ze moeten nog even rijpen, dat wel.
Weer een heerlijke variant om onze oogst te verwerken.
TOP!