KookJij

Tomaat-Mozzarella in de oven

Een heerlijk tomaat-mozzarella in de oven recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Voorgerecht
Bevat per éénpersoons portie: 310 kCal energie
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Het magazine van Delhaize
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomaat-Mozzarella in de oven te bereiden

Pel de uien en snijd ze in schijfjes. Verwijder de steeltjes van de tomaten en snijd ze in schijven. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in plakjes. Knip de basilicumblaadjes fijn. Maak nu 4 torens als volgt: 1 schijf tomaat, 1 schijf ui en 1 schijf mozzarella. Ga zo door tot je de 4 torentjes hebt maar eindig met tomaat. Bestrooi de mozzarella telkens naar smaak met basilicum. Schik deze torentjes in een ingeoliede schaal. Laat gedurende 15 min. lichtjes bakken in een warme oven op 180°C: de kaas moet beginnen te smelten.
Schik op borden en besprenkel met olie en azijn.
Werk af met basilicumblaadjes en dien op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo jannie, als je het warm opdient denk dat je dat niet kunt voorkomen. De meeste kaassoorten die verwarmd worden geven draden.Groetjes :);):p
jannie

jannie zegt:
Hoe voorkom ik, dat de mozarella, wanneer het tussen een broodje zit, gaat draden als je een hap neemt? Het worden van die lange slierten.
jane

jane zegt:
Lijkt me een heerlijk recept.
marry1

marry1 zegt:
Een heel smakelijk voorgerecht,zojuist gegeten.gr.Marry