Serveer op de rijst en maak het gerecht op het bord af met 1 el sojasaus of
ketjap per persoon.
Recept
« Terug naar recepten
Tjap Tjoy met gamba's en kabeljauwfilet uit de wok.
PT30M
Tjap Tjoy met gamba's en kabeljauwfilet uit de wok.
Dit gerecht heeft qua smaak iets weg van tjap tjoy. Alleen is het niet
gemaakt met kip of varkensvlees, maar heb ik er kabeljauw en gamba's
voor in de plaats aan toegevoegd. Heerlijk, snel en slank.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tjap Tjoy met gamba's en kabeljauwfilet uit de wok. te bereiden
- Verhit 1 el zonnebloemolie en fruit de ui, knoflook, peper en gember enkele minuten.
- Blancheer ondertussen de afgehaalde peultjes 2 minuten en spoel koud.
- Spoel de taugé heet af en laat uitlekken.
- Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
- Voeg champignons, peultjes en de 2 soorten paprika toe en roerbak beetgaar.
- Haal alles uit de pan en voeg een tweede el olie toe.
- Bak de garnalen licht roze en voeg de stukjes kabeljauw toe en bak even mee.
- Voeg de groente weer toe. Verkruimel de helft van het bouillonblokje erover en voeg 150 ml warm water toe.
- Maak alles warm. Maak een maizenapapje en voeg toe, zodat de saus kan binden. Voeg vlak voor serveren de taugé toe en warm mee.