KookJij

Recept voor Tiramisu met abrikozenmousse

Een heerlijk tiramisu met abrikozenmousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Wel de abrikozen mistens enkele uren in water.Schenk de koffie in een diep bord.Zet de rechthoekige schaal klaar.Pureer de abrikozen met behulp van een keukenmachine.Voeg tijdens het pureren een klein beetje van het weekwater toe.De abrikozenmousse moet de dikte hebben van stevige appelmoes.Doop de helft van de lange vingers èèn voor èèn heel even in de koffie en leg ze op de bodem van de schaal.bedek deze laag met een laag abrikozenmousse.Bestrooi deze laag met een beetje bruine suiker.Leg op de mousse een tweede laag lvan in de koffie gedoopte lange vingers.Dek deze laag toe met abrikozenmousse bestrooid met bruine suiker.Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig.Verdeel de slagroom over de boveste laag.Bestrooi de slagroom met een beetje cacaopoeder.Dek de schaal af met folie en zet de tiramisu een uur in de koelkast

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lotte1

lotte1 zegt:
Toch nog even een rectificatie op mijn berichtje van gisteren. Vandaag het restant opgegeten, en ..... de smaak was helemaal ingetrokken en dit kwam zeker ten goede. Kortom, gewoon een nachtje laten intrekken. :)
lotte1

lotte1 zegt:
Ik heb al vele variaties op tiramisu gemaakt, maar deze vind ik toch echt niet lekker. De smaak van de abrikozen blijft wrang, misschien bij meer bruine suiker op de eerste laag dat dit iets beter wordt. Jammer.