KookJij

Tijger Garnalen met Knoflook-Koriander-Gember-Mayo

Recepten met garnalen zijn er legio. De kunst is om met weinig ingredienten een complexe smaaksensatie te geven.
Recept van:
Bereidingstijd: 105 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tijger Garnalen met Knoflook-Koriander-Gember-Mayo te bereiden

  1. Als je houten sate stokjes gebruikt, leg die dan  meteen in het begin in een bakje met water.
  2. In een kom mengen we de helft van het citroen sap, de olijfolie, de helft van de geraspte gember, de helft van de knoflook, 3cc zeezout, de suiker en de helft van de sambal..
  3. Roer hier de schoongemaakte garnalen door en laat dit 1 uur in de koeling marineren.
  4. In een andere kom (nl.die van de keukenmachine) mengen we de mayo, rest van het  citroensap, gember, knoflook, sambal en de koriander. We draaien daarvan een mooie gladde homogene saus. Ook dit gaat de koeling in.
  5. Haal na 1 uur de garnalen uit de marinade en schuif per 2 pennen of 2 stokjes 3 garnalen er op, met de kerstomaatjes ertussen.
  6. Gaar de garnalen in een heet gemaakte en ingevette grill-pan 90 seconden per kant.
  7. Dien op met de knoflook-koriander-gember-mayonaise.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij : koud biertje of een droge witte in hout opgevoede witte wijn

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst