KookJij

Thaise Varkensstoofpot

Dit gerecht is gemakkelijk te realiseren als je in het bezit bent van een Römertopf. Uiteraard kun je dit heerlijk en gemakkelijk gerecht ook in een stoofpan bereiden. Nadat ik aan het stoofvocht had geproefd bleek dit zo smaakvol, dat ik er wat allesbinder aan toegevoegd heb om als saus te dienen. Alleen wat bamboescheuten vond ik wat minimaal aan groente ,dus heb ik er wat peultjes bij geserveerd. P.S de hoeveelheid , die op de foto te zien is, is een portie voor 2 personen. Het gerecht heb ik echter beschreven voor 4 personen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Uit het kookboek Römertopf Nieuwe stijl eigen tekst foto's en kleine aanpassin
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Thaise Varkensstoofpot te bereiden

  1. N B ZET DE SCHOTEL CIRCA 30 MINUTEN IN KOUD WATER.
  2. Bestrooi de blokken vlees met peper en zout naar smaak.
  3. Verhit de boter met de olie en bak het vlees snel rondom bruin.
  4. Breng het vlees over in de onderschaal.
  5. Meng de knoflook met de koriander en strooi dit over het vlees.
  6. Verdeel er de bamboescheuten over.
  7. Voeg zoveel kippenbouillon toe zodat het vlees bijna onder staat.
  8. Strooi er tot slot de suiker over , leg de deksel erop .
  9. Zet de schotel in een KOUDE oven .
  10. Stel de temperatuur in op 200-220 graden en laat het gerecht in circa 60 minuten stoven.
  11. Serveer eventueel met rijst en peultjes.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

P.S de hoeveelheid , die op de foto te zien is, is een portie voor 2 personen.
Het gerecht heb ik echter beschreven voor 4 personen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst