KookJij

Thaise kerrierijst met garnalen en mango

Thais gekruide rijst met Thaise roerbakmix (groenten), verse stukjes mango en gebakken garnalen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Thaise kerrierijst met garnalen en mango te bereiden

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Verhit de olie in de wok of hapjespan. Bak hierin de garnalen één tot twee minuten op hoge warmtebron. Zodra
    de garnalen loskomen van de pand draai je ze om en dan nogmaals 2 minuten bakken. Ze moeten een mooie roze kleur hebben gekregen. Haal de garnalen uit de pan.
  3. Bak in de overgebleven olie (of doe er nog iets bij) de ui en de knoflook glazig.Voeg het kerriepoeder, koriander en gemberpoeder hieraan toe en bak 2 minuten mee.
  4. Doe de Thaise roerbakmix erbij. Meng alles goed door elkaar en bak plm. 5
    minuten omschepend mee.
  5. Meng de gare rijst en de mangoblokjes erdoor. Breng op smaak met peper, zout, sojasaus, vissaus en chilisaus.
  6. Doe de garnalen terug in de pan en serveer









Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Ik had nog een restje mango over van een etentje. Die wilde ik graag opmaken. Ook had ik nog wat gare rijst over en lag er nog een zakje Thaise groentemix in de koelkast. Z
o ontstond dit lekkere rijstgerecht.
De mangoblokjes geven een heerlijke frisse smaak aan dit pittige rijstgerecht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst