KookJij

Thaise feestsalade

Een heerlijk thaise feestsalade recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Wilma van Hoeven
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Thaise feestsalade te bereiden

Kook de rijstmie volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, spoel koud en laat uitlekken. Meng de gember met het citroengras en de rode peper. Schep 1 eetlepel van het gembermengsel door de coquilles en garnalen. Meng de rest van het gembermengsel met de rode ui, lente ui, komkommer, kruiden, sla en rijstmie. Verdeel de salade over de 4 slabladeren. Los de palmsuiker op in het limoensap en meng dit met de knoflook, vissaus en pinda's. Verhit de olie in een wok en roerbak de garnalen en coquilles hierin 1 minuut. Verdeel de garnalen en coquilles over de slabladeren en besprenkel met de palmsuikerdressing.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Erna

Erna zegt:
Waar kan ik Woerden rijstmie kopen, ik zoek me suf.:(