KookJij

Tarte tatin met pompoen

Super lekkere natte tarte tatin met vele smaken en een aziatische touch.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tarte tatin met pompoen te bereiden

  1. Verhit wat olie in een pan en rooster hierin de kruidnagel en mosterdzaad kort.
  2. Maak ondertussen kruisjes in de cherrytomaatjes en bak deze vijf minuten mee.
  3. Meng de honing, sojasaus, harrissa en 1 tl citroengras. Giet dit over de tomaatjes en laat nog 10 minuten op laag vuur pruttelen.
  4. Snijd in de tussentijd de halloumi in kleine blokjes en grill deze gedurende drie minuten in een hete grillpan met een beetje olie en de rest van de citroengras.
  5. Doe de haloumi en de pompoen in een taartvorm van 24 cm. Overgiet dit met de cherrytomaten.
  6. Zet de oven 0p 180°C en overlap de groenten met het bladerdeeg. Duw het deeg een beetje tussen de rand en de groenten. Zet de tarte tatin 30 tot 35 minuten in de oven.
  7. Om de tarte tatin om te draaien kan je een beste een bord op de taartvorm zetten en ze samen omdraaien. Garneer de taart met wat rucola en sesamzaadjes.
  8. Kijk voor meer foto's en recepten op www.dekeukenvandekoning.nl

Mijn kookverhaal (Anne-Marij de Koning)

Deze tarte tatin is misschien niet helemaal zoals je hem zou verwachten. Van oorsprong is het namelijk een Frans recept, maar mij leek het wel leuk er een Aziatisch tintje aan te geven. In eerste instantie werd ik geïnspireerd door het boek Vegalicious om pompoen in taart te verwerken. Al snel ging bij mij de receptenmolen aan, en als je dan zin hebt in Aziatische smaken is dit het resultaat. Ik heb nu een grote variant gemaakt, genoeg voor twee personen. Het is ook leuk om kleine eenpersoons taartjes te maken en deze te serveren als voorgerecht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Leuk, idee, Anne-Marij. De pompoenen zijn al gedeeltelijk geoogst, maar er komen er nog een paar aan. Buiten de chutney die ik er van ga maken, zal ik deze ook zeker eens proberen.
Groetjes,
Anna.
KookJij.