KookJij

Tartaar van Provençaalse groenten

Een heerlijk tartaar van provençaalse groenten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: xquich
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tartaar van Provençaalse groenten te bereiden

Ontvel en ontpit de tomaten en de paprika en snijd ze vervolgens in kleine blokjes. Snijd de ui en de venkelknol in ringen. Snijd de wortel en de courgette in kleine blokjes.
Kook de tuinbonen en de aspergepunten in water.
Hak de knoflook fijn.
Verwijder de blaadjes van de artisjokken. Hak ze fijn en giet er wat citroensap over om te voorkomen dat ze verkleuren.
Meng alle rauwe groenten en gekookte groenten behalve de asperges door elkaar. Roer er de pistou door en breng op smaak met zout en peper. Voeg de tijmblaadjes en de gehakte salie toe.
Maak tartaartjes van de groenten en schik ze op het midden van de borden, met de aspergepunten in een rijtje erover.
Maak een vinaigrette met de azijn en de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Giet rond het tartaartje een lepel vinaigrette.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst