Recept
« Terug naar recepten
					
						Tartaar van maatjes met boontjes, sjalot en appel
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Tartaar van maatjes met boontjes, sjalot en appel
Een heerlijk tartaar van maatjes met boontjes, sjalot en appel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Erwin Elens
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Koud
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									vishandel Vandermaesen
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Tartaar van maatjes met boontjes, sjalot en appel te bereiden
 Blancheer de boontjes 5 min. in licht gezouten kokend water. Laat nadien schrikken onder koud stromend water en afkoelen. Snij in stukjes van 1 cm.
Snij de sjalot en de appel in fijne blokjes.
Meng de mierikswortel met de room, kruid licht met peper en zout.
Snij de maatjesharingen in blokjes.
Meng met de boontjes, sjalot en appel, schik met behulp van een metalen ring op 4 borden en werk af met dille. Lepel de mierikswortelroom rond de tartaar.
									Snij de sjalot en de appel in fijne blokjes.
Meng de mierikswortel met de room, kruid licht met peper en zout.
Snij de maatjesharingen in blokjes.
Meng met de boontjes, sjalot en appel, schik met behulp van een metalen ring op 4 borden en werk af met dille. Lepel de mierikswortelroom rond de tartaar.
                    