KookJij

Recept voor Tajine: kippenboutjes met een fantasie van groenten en couscous

Couscous is een zeer populair gerecht in Noord-Afrika. Couscous wordt gemaakt van grof gemalen gries van durumtarwe.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Tajine goed opwarmen bak de kippenbouten in boter even aan. Kruid naar smaak je kan altijd bijkruiden als je het gerecht pittig wilt. Voeg de ajuin gehalveerd en ringen gesneden toe evenzeer de mais, erwten en champignons.Voeg de gin toe en zet het vuur op een laag pitje deksel op de tajine en laat maar rustig garen. De laatste tien minuten de couscous eronder mengen zonder warmtebron. Tajine op tafel en nu maar smullen.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Oke, dacht het al ;-) Dank u! :-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Inderdaad rauw toevoegen je hebt vocht genoeg van het tajine gerecht de couscous neemt al het vocht op. Zeker weten de tajine is fantastische uitvinding ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Lekker! De couscous meng je eronder zonder dat je er eerder iets mee hebt gedaan, dus rauw?
Blijft heerlijk hè, die Tajine gerechtjes? ;-)