KookJij

Recept voor Tajine: karbonade met wortel, appel en krenten

Goed gevulde tajine voor vier personen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Gehakt mengen met het ei, chapelure, thijm, rozemarijn en peper maak er kleine bouletten van. Bak deze bruin aan in een beetje boter evenzeer het stoofvlees. Warm de tajine goed op en voeg het vlees toe, zet het vuur zeer laag. De wortelen in blokjes gesneden, appel in blokjes gesneden toevoegen. Breng op smaak met de kruiden en het bouillon keteltje voeg de krenten en leffe toe. Deksel op de tajine en laat rustig garen. Voor het opdienen de saus binden.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten. Recept uit de doos van onze sloebers november 2014

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo Tanja karbonade is hier in Belgie een stoofvlees gerecht kan zowel als varkensvlees, lams en rundvlees bereid worden. Het Franse woord slaat ook op sommige stoofschotels van rundvlees met rode wijn uit de Midi, en carbonade à la flamande, een Vlaamse specialiteit van stukjes rundvlees die na aanbraden gaar worden gestoofd met uien en bier. Groetjes Hilde
Tanja

Tanja zegt:
Het lijkt me een heerlijk recept alleen snap ik de titel niet. Karbonade is hier in Nederland juist varkensvlees dus vandaar mijn verwarring.