KookJij

Tajine: kalkoenhaasje met gerookte spekblokjes, witloof en couscous

Tajine een fantastische uitvinding niet meer te missen in mijn keuken.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tajine: kalkoenhaasje met gerookte spekblokjes, witloof en couscous te bereiden

  1. Spekblokjes even krokant aanbakken zonder vetstoffen in de zelfde pan de kalkoenhaasjes in stukken gesneden rondom bruin aanbakken deze kruiden. Witloof grof snijden. Warm de tajine goed op temperatuur de spekblokjes en kalkoenhaasje in de tajine vervolgens het witloof en rozijnen toevoegen. Voeg 100 ml bouillon toe deksel op de tajine laat alles op een klein vuur zachtjes sudderen. De laatste 10 min de warme bouillon toevoegen en de couscous laat deze zwellen. Tajine op tafel en nu maar smullen.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten. Recept uit de doos van onze sloebers januari 2016

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Harry ben benieuwd welk resultaat je gaat hebben. Slowcooker is mij niet bekend hoor het wel van je groetjes Hilde
Tanja Hermens

Tanja Hermens zegt:
Dit recept klinkt erg lekker! Snel eens proberen :-) Ik gebruik de tajine veel te weinig.
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Ik denk dat je dit ook wel in de Slowcooker kan maken. Ik ga dat eens proberen :)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Zeker en vast! :-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Dat is ook de bedoeling dat de KookJij liefhebbers de gerechten gemakkelijk terug vinden:-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Ook fijn dat jouw recepten nu zo eenvoudig te vinden zijn, je typt 'Tajine' en je krijgt al jouw Tajine recepten op een rij, super!
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Ik vind het ook een fantastische uitvinding, Hilde. Dus eerst binnenkort jouw konijntje met Duvel eens uitproberen, zal hier vast en zeker op prijs gesteld worden ;-) Deze klinkt ook heel lekker.