KookJij

Tabbouleh met Bloemkool

In dit recept gebruiken we klein gemaakte bloemkool in plaats van bulgur of rijst.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Libanon
Keuken: Oosterse
Bron: Engelse kennissen
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tabbouleh met Bloemkool te bereiden

  1. De roosjes van de bloemkool en de kleinere stelen in stukken in de keukenmachine doen. Dan een aantal malen pulsren tot er "koorrels" ontstaan zijn, die aan rijst doen denken
  2. Meng door deze bloemkool korrels een mespunt zout en 1 eetlepel olijfolie en reor dat goed door elkaar. Doe dit in een glazen kom bedekt met plastic folie in de magnetron en zet de magnetron 3 minuten op maximum.
  3. Vervolgens de bloemkool korrels uitspreiden op een bakblik o.i.d. om af te koelen.
  4. Doe dan in een grote kom alle ingredienten door elkaar en roer dat goed door.
  5. Proef of deze tabbouleh nog verder op smaak gebracht moet worden.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hier bij een aromatische witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst