KookJij

Taartje van stamppot andijvie met slavink en appel

Een heerlijk taartje van stamppot andijvie met slavink en appel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kook college
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Taartje van stamppot andijvie met slavink en appel te bereiden

Schil de aardappels, snij ze in grove stukken, doe ze in een pan, giet er koud water op, voeg een klein klontje boter toe en breng met deksel op de pan aan de kook. Laat op laag vermogen 15 minuten garen.Braad de slavinken aan in boter, blus af met iets water en laat afgedekt op laag vermogen 20 minuten garen. Schil de appels, snij ze in blokjes, doe ze in een steelpan en breng ze met 2 eetlepels suiker, 1 theelepel koekkruiden en een citroen aan de kook. Laat afgedekt 5 minuten pruttelen en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 170 graden. Giet de aardappels af, laat het geheel met deksel 2 minuten op laag vermogen droogstomen. Stamp met de andijvie door elkaar. Breng de stamppot op smaak met peper en zout, mosterd, nootmuskaat en een klontje boter. Smeer de bakplaat van de oven in met boter, maak met behulp van een uitsteekring mooie ronde taartjes en omwikkel ze met katenspek. Steek er een satéprikker doorheen zodat het spek niet loslaat. Leg wat zilveruitjes bovenop en bestrooi de taartjes met paneermeel. Plaats de taartjes 10 minuten in de oven. Neem de slavinken uit de pan, snij ze in plakjes. Blus de pan af met ketjap, giet er iets water bij en breng op smaak met peper en zout. Leg de plakjes slavink op een bord met daarop de andijviestamppottaartjes, (zonder de satéprikkers). Giet de jus rondom en de appelcompote apart.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst