Recept
« Terug naar recepten
					
						Taartje camembert, aardappel en prei (zie opm)
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Taartje camembert, aardappel en prei (zie opm)
Een heerlijk taartje camembert, aardappel en prei (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Eric Swaghoven
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Taartje camembert, aardappel en prei (zie opm) te bereiden
  Bereidingswijze room:
De paddestoelen afborstelen en in grove stukken snijden.
Paddestoelen met sjalot en tijm aanzetten in 2 el olijfolie.
Afblussen met de witte wijn.
Vervolgens de room toevoegen en de gevogeltebouillon.
Dit inkoken totdat de paddestoelen goed gaar zijn.
Peper en zout toevoegen en fijn maken met een staafmixer of in de keukenmachine.
Tot slot door de bolzeef wrijven.
Bereidingswijze van het taartje:
De room mengen met eierdooier, prei, aardappelen en camembert
(in blokjes van ongeveer 1 cm. gesneden)
Alles goed mengen en peper, zout en tijm toevoegen.
Het vormpje licht beboteren en bloemen.
Overige bloem afkloppen en het vormpje bekleden met het korstdeeg.
Zorg dat het deeg heel blijft, anders lekt de room eruit met afbakken.
Vulling erin en ongeveer 20 min. afbakken op 180 graden totdat alles goudbruin is.
									De paddestoelen afborstelen en in grove stukken snijden.
Paddestoelen met sjalot en tijm aanzetten in 2 el olijfolie.
Afblussen met de witte wijn.
Vervolgens de room toevoegen en de gevogeltebouillon.
Dit inkoken totdat de paddestoelen goed gaar zijn.
Peper en zout toevoegen en fijn maken met een staafmixer of in de keukenmachine.
Tot slot door de bolzeef wrijven.
Bereidingswijze van het taartje:
De room mengen met eierdooier, prei, aardappelen en camembert
(in blokjes van ongeveer 1 cm. gesneden)
Alles goed mengen en peper, zout en tijm toevoegen.
Het vormpje licht beboteren en bloemen.
Overige bloem afkloppen en het vormpje bekleden met het korstdeeg.
Zorg dat het deeg heel blijft, anders lekt de room eruit met afbakken.
Vulling erin en ongeveer 20 min. afbakken op 180 graden totdat alles goudbruin is.
                    