KookJij
Lees meer Lees minder

Koeken

Een koekje bij de koffie of thee? Zelf koekjes bakken is natuurlijk het lekkerst. In deze categorie vind je veel koek(jes) recepten.

Reset filter

Geavanceerd filter

Subcategorie
Filters worden geladen

Koeken recepten

    1. Dit is een lekkernij afkomstig van Goeree-Overflakkee waar ik woon. Gemaakt volgens traditioneel recept. Ingredienten: tarwebloem, bleuband, basterdsuiker (wit), keukenstroop, zout, kaneel
    2. Ingredienten: 75gr honing, 65gr goede start van Becel, 100gr havermout, 3 eetl 0% vet melk, 1 theel kaneel, 40gr rozijnen
    3. Ingredienten: - 120 gram zachte boter, - 180 ml olijfolie, - 115 gr suiker, - 1 el citroensap, - Sap en rasp van 1 sinaasappel, - 1 tl vanille-essence, - 710 gr bloem, - 1 tl bakpoeder, - snufje zout, - 1/2 tl kaneel, - 1/8 tl (snufje...

    4. Maak zelf de leukste koekjes voor elke gelegenheid Ingredienten: boter, bloem, bakpoeder, eierdooiers, suiker
    5. Ingredienten: 2 kopjes bloem, mespuntje zout, 2 kopjes walnoten klein gesneden, 200g boter op kamertemperatuur, 1/2 pakje cream cheese op kamertemperatuur(verse kaas), kopje suiker, 1 theelepel vanille extract, 36 mooie walnoten stukj...
    6. Ingredienten: • 300 g chocolade extra puur 72%, • 150 g boter, • 175 g rietsuiker, • 2 eieren, • 5 bolletjes gember op siroop + 2 el siroop uit het potje (450 g), • 75 g bloem, • 60 g walnoten (grofgehakt)
    7. Ingredienten: 175 g zachte boter, 175 g bruine basterdsuiker, 3 el gemberjam, 3 eieren, 225 g bloem, 1 tl bakpoeder, 1 tl gemberpoeder
    8. Ingredienten: 200 gr. kokosrasp, 100 gr. (esdoorn) honing, enkele druppeltjes vanille extract, beetje zout, 8 eetl. olijfolie

    9. Ingredienten: 300 gram Wheatex 9010 speciaal, 9 gram bakpoeder, 1 tsp specerijenmix voor koek & speculaas (Verstegen), ½ tsp kaneel, 200 gram bruine basterdsuiker, 60 gram schenk stroop, 250 gram melk
    10. Ingredienten: 750 gr bloem, 350 gr water, 42 gr gist, 225 gr suiker, 2 zk vanillesuiker, 2 st eieren, 7 gr zout, 1000 gr pruimen, 100 gr amandelschaafsel, 100 gr boter
    11. Ingredienten: 1 st ei, 10 gr citroenrasp, 250 gr amandelspijs, 30 st amarena kersen, 400 gr bladerdeeg, amandelschaafsel, 1 st ei (losgeklopt)
    12. Ingredienten: 1 kopje bloem, 1 kopje suiker, 1 kopje havermout, 1 kopje gedroogde kokos (schilfers) (conimex), 112 gram boter, 2 eetlepels kokend water, 1 eetlepel stroop, 1 theelepel zuiveringszout
    13. Ingredienten: 200 gr boter, op kamertemperatuur, 85 gr lichtbruine basterdsuiker, 85 gr rietsuiker, 1 ei, 225 gr zelfrijzend bakmeel, 1/2 tl zout, 50 gr chocolade (50-70% cacao), grofgehakt, 50 gr witte chocolade, grofgehakt, 85 gr ge...

    14. Ingredienten: 180 gr boter, 120 gr basterd, 240 gr bloem, 2 gr bakpoeder, 2,5 gr zout, 1 st ei, 250 gr amandel spijs, 16 st halve amandelen, 7 gr citroenrasp
    15. Ingredienten: 125 gr pittige kaas, 1 st ui, 60 gr boter, 60 gr bloem, 50 gr witte wijn, 200 gr groentebouillon, 450 gr bladerdeeg, 50 gr geraspte kaas, 1 st eidooier
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Aardappelschotel met sperziebonen
    Aardappelschotel met sperziebonen Categorie Groenten
    Ben je gebakken of gekookte aardappelen een beetje zat? Maak dan eens deze aardappelschotel met sperziebonen en paprika. Lekker, simpel en snel te bereiden.... De bereidingstijd is circa 25 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  2. Groen(t)e kerstboom van de bakplaat
    Groen(t)e kerstboom van de bakplaat Categorie Groenten, Kerst, Kerst
    Een simpel en leuk bijgerecht met groene groente in kerstsfeer. Samen met bijvoorbeeld een rollade en aardappels uit de oven is je hoofdgerecht voor het k.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  3. Schweinegebrat uit de Sousvide
    Schweinegebrat uit de Sousvide Categorie Vlees
    Een heerlijk mals stuk vlees gegaard in de Sous Vide. De bereidingstijd is circa 1260 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  4. Zuurkool Loempia
    Zuurkool Loempia Categorie Warm
    lekkere snack voor tijdens de winterdagen. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  5. Sambal setan maken met madame jeanette pepers
    Sambal setan maken met madame jeanette pepers Categorie Sauzen
    deze gele sambal is lekker bij roti. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  6. PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
    PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS) Categorie Sauzen, Overig
    lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  7. Babi pangang van krokant spek
    Babi pangang van krokant spek Categorie Vlees
    Babi pangang van krokant spek. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  8. Sticky buikspek
    Sticky buikspek Categorie Vlees
    Sticky buikspek. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  9. Lemper met gehaktvulling
    Lemper met gehaktvulling Categorie Warm
    Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben. De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  10. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.