KookJij
Lees meer Lees minder

Koeken

Een koekje bij de koffie of thee? Zelf koekjes bakken is natuurlijk het lekkerst. In deze categorie vind je veel koek(jes) recepten.

Reset filter

Geavanceerd filter

Subcategorie
Filters worden geladen

Koeken recepten

    1. Dit is een lekkernij afkomstig van Goeree-Overflakkee waar ik woon. Gemaakt volgens traditioneel recept. Ingredienten: tarwebloem, bleuband, basterdsuiker (wit), keukenstroop, zout, kaneel
    2. Ingredienten: 200 gr boter, op kamertemperatuur, 85 gr lichtbruine basterdsuiker, 85 gr rietsuiker, 1 ei, 225 gr zelfrijzend bakmeel, 1/2 tl zout, 50 gr chocolade (50-70% cacao), grofgehakt, 50 gr witte chocolade, grofgehakt, 85 gr ge...
    3. Ingredienten: 10 g boter, 15 g paneermeel, 225 g zelfrijzend bakmeel, 150 g donkerbruine basterdsuiker, 1 eetl. speculaaskruiden, zout, kruidnagelpoeder, 150 g boter, 300 g amandelspijs, 1 eetl. koffieroom, 10 garneeramandelen

    4. Ingredienten: 150 gr basterd, 200 gr boter, 275 gr bloem, 25 gr bakpoeder, 15 gr citroenrasp, 2 st eieren, 150 gr hazelnoten, 100 gr walnoten, 100 gr cashewnoten, 100 gr amandelen, 50 gr suiker
    5. Ingredienten: 75gr honing, 65gr goede start van Becel, 100gr havermout, 3 eetl 0% vet melk, 1 theel kaneel, 40gr rozijnen
    6. Ingredienten: 500 gram Schär glutenvrij meel voor koeken en cakes, twee theelepels bakpoeder glutenvrij, 250 gram donkere basterdsuiker, 250 gram lichtbruine basterdsuiker, 1½ eetlepel koek en speculaaskruiden, 3 eieren, 3 eetlepels h...
    7. Ingredienten: 300 gram Wheatex 9010 speciaal, 9 gram bakpoeder, 1 tsp specerijenmix voor koek & speculaas (Verstegen), ½ tsp kaneel, 200 gram bruine basterdsuiker, 60 gram schenk stroop, 250 gram melk
    8. Ingredienten: - 120 gram zachte boter, - 180 ml olijfolie, - 115 gr suiker, - 1 el citroensap, - Sap en rasp van 1 sinaasappel, - 1 tl vanille-essence, - 710 gr bloem, - 1 tl bakpoeder, - snufje zout, - 1/2 tl kaneel, - 1/8 tl (snufje...

    9. Ingredienten: 750 gr bloem, 350 gr water, 42 gr gist, 225 gr suiker, 2 zk vanillesuiker, 2 st eieren, 7 gr zout, 1000 gr pruimen, 100 gr amandelschaafsel, 100 gr boter
    10. Ingredienten: 300 gr donkerbruine basterdsuiker, 450 gr roomboter of margarine, 600 gr bloem, 37,5 gr speculaaskruiden, 7 gr bakpoeder, 750 gr amandelspijs, 1 st ei, 25 gr citroenrasp, 125 st halve amandelen, 1 st ei
    11. Ingredienten: 1/2 pak mix voor cake (zie opm), 140 gram pecannoten fijngehakt (in blender), 60 gram gesmolten boter, 1 ei, 120 gram roomkaas naturel, NIET met kruiden of knoflook o.i.d., extra: 1 a 2 eieren, 100 gram of meer poeders...
    12. Ingredienten: 2 kopjes bloem, mespuntje zout, 2 kopjes walnoten klein gesneden, 200g boter op kamertemperatuur, 1/2 pakje cream cheese op kamertemperatuur(verse kaas), kopje suiker, 1 theelepel vanille extract, 36 mooie walnoten stukj...
    13. Ingredienten: 250 gr boter, op kamertemperatuur, 140 gr (riet)suiker, 1 ei, 1 tl vanille-essence, 300 gr bloem, 100 gr kokosrasp, ca. 175 gr frambozenjam, 18 grote marshmallows, gehalveerd, 25 gr kokosrasp

    14. Ingredienten: 150 ml eiwit, 50 gr witte suiker, poedersuiker (135 gr en 110 gr), 135 gr amandelpoeder, plattekaas, confituur
    15. Ingredienten: 380 gram bloem, 3 eieren, 200 gram zachte roomboter, 80 gram suiker, mespuntje zout, 1 afgestreken dessertlepel bakpoeder, een paar druppels vanille-essence, Extra:, abrikozenconfiture, sesamzaadjes
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Zuurkool Loempia
    Zuurkool Loempia Categorie Warm
    lekkere snack voor tijdens de winterdagen. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  2. Sambal setan maken met madame jeanette pepers
    Sambal setan maken met madame jeanette pepers Categorie Sauzen
    deze gele sambal is lekker bij roti. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  3. PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
    PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS) Categorie Sauzen, Overig
    lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  4. Babi pangang van krokant spek
    Babi pangang van krokant spek Categorie Vlees
    Babi pangang van krokant spek. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. Sticky buikspek
    Sticky buikspek Categorie Vlees
    Sticky buikspek. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Lemper met gehaktvulling
    Lemper met gehaktvulling Categorie Warm
    Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben. De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  7. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  8. aspergebroodjes
    aspergebroodjes Categorie Warm
    Een lekkere snack óf lunchgerechtje. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  9. Pannenkoekjes met pekingeend
    Pannenkoekjes met pekingeend Categorie Vlees
    Pekingeend pannenkoekjes Pannenkoekjes met Pekingeend blijven mijn absolute favoriet bij de Chinees. In goede restaurants krijg je vooral het vel geserveer.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  10. Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus Categorie Vlees
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.