KookJij
Lees meer Lees minder

Koeken

Een koekje bij de koffie of thee? Zelf koekjes bakken is natuurlijk het lekkerst. In deze categorie vind je veel koek(jes) recepten.

Reset filter

Geavanceerd filter

Subcategorie
Filters worden geladen

Koeken recepten

    1. Ingredienten: 75gr honing, 65gr goede start van Becel, 100gr havermout, 3 eetl 0% vet melk, 1 theel kaneel, 40gr rozijnen
    2. Dit is een lekkernij afkomstig van Goeree-Overflakkee waar ik woon. Gemaakt volgens traditioneel recept. Ingredienten: tarwebloem, bleuband, basterdsuiker (wit), keukenstroop, zout, kaneel
    3. Ingredienten: 175 g zachte boter, 175 g bruine basterdsuiker, 3 el gemberjam, 3 eieren, 225 g bloem, 1 tl bakpoeder, 1 tl gemberpoeder

    4. Ingredienten: 2 kopjes bloem, mespuntje zout, 2 kopjes walnoten klein gesneden, 200g boter op kamertemperatuur, 1/2 pakje cream cheese op kamertemperatuur(verse kaas), kopje suiker, 1 theelepel vanille extract, 36 mooie walnoten stukj...
    5. Ingredienten: 200 gr boter, op kamertemperatuur, 85 gr lichtbruine basterdsuiker, 85 gr rietsuiker, 1 ei, 225 gr zelfrijzend bakmeel, 1/2 tl zout, 50 gr chocolade (50-70% cacao), grofgehakt, 50 gr witte chocolade, grofgehakt, 85 gr ge...
    6. Ingredienten: 180 gr boter, 120 gr basterd, 240 gr bloem, 2 gr bakpoeder, 2,5 gr zout, 1 st ei, 250 gr amandel spijs, 16 st halve amandelen, 7 gr citroenrasp
    7. Ingredienten: - 120 gram zachte boter, - 180 ml olijfolie, - 115 gr suiker, - 1 el citroensap, - Sap en rasp van 1 sinaasappel, - 1 tl vanille-essence, - 710 gr bloem, - 1 tl bakpoeder, - snufje zout, - 1/2 tl kaneel, - 1/8 tl (snufje...
    8. Ingredienten: • 300 g chocolade extra puur 72%, • 150 g boter, • 175 g rietsuiker, • 2 eieren, • 5 bolletjes gember op siroop + 2 el siroop uit het potje (450 g), • 75 g bloem, • 60 g walnoten (grofgehakt)

    9. Ingredienten: 1 pak kruidkoekmix, 1¾ dl koude melk, ¼ theelepel (mespuntje) gemberpoeder, ¼ theelepel (mespuntje) anijspoeder, ¼ theelepel (mespuntje) kaneel, 1 eetlepel honig
    10. Heerlijk zomaar of voor een zaterdag lunch. Ingredienten: eieren, 5, beschuit, 6 & 7, jam, suiker, klont boter
    11. Ingredienten: 1 st ei, 10 gr citroenrasp, 250 gr amandelspijs, 30 st amarena kersen, 400 gr bladerdeeg, amandelschaafsel, 1 st ei (losgeklopt)
    12. Ingredienten: 750 gr bloem, 350 gr water, 42 gr gist, 225 gr suiker, 2 zk vanillesuiker, 2 st eieren, 7 gr zout, 1000 gr pruimen, 100 gr amandelschaafsel, 100 gr boter
    13. Ingredienten: 10 g boter, 15 g paneermeel, 225 g zelfrijzend bakmeel, 150 g donkerbruine basterdsuiker, 1 eetl. speculaaskruiden, zout, kruidnagelpoeder, 150 g boter, 300 g amandelspijs, 1 eetl. koffieroom, 10 garneeramandelen

    14. Ingredienten: 125 gr pittige kaas, 1 st ui, 60 gr boter, 60 gr bloem, 50 gr witte wijn, 200 gr groentebouillon, 450 gr bladerdeeg, 50 gr geraspte kaas, 1 st eidooier
    15. Ingredienten: 150 g zachte roomboter, 100 g bruine basterdsuiker, 15 ml maple syrup (of gewone stroop), 3 Weetabix, verkruimeld, 150 g zelfrijzend bakmeel
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Makkelijke Tomatensoep
    Makkelijke Tomatensoep Categorie Ontbijt & Lunch, Warm, met Groente
    Dit is een vrij basic tomatensoep, maar wel erg smakelijk en makkelijk om te maken. Ook lekker om als lunch te serveren.. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 3 personen.
  2. Bospaddenstoelenragout
    Bospaddenstoelenragout Categorie Warm, Warm
    Een eenvoudig recept voor bospaddenstoelenragout, vul het pasteibakje, garneer met bieslook en het dakje en je hebt snel een heerlijk hapje of voorafje op.... De bereidingstijd in cira 25 minuten en is voor ongeveer 6 personen.
  3. Snelle bospaddenstoelensoep
    Snelle bospaddenstoelensoep Categorie met Groente, Warm
    Een makkelijk en snel te bereiden soep. Naast de paddenstoelenmelange heb je nog maar een paar basis ingrediënten nodig.. De bereidingstijd in cira 20 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  4. Dagschotel: gevulde paprika op een bedje van rijst
    Dagschotel: gevulde paprika op een bedje van rijst Categorie Dagschotel
    Wintersgerechtje . Het afkomstig uit de Belgische keuken met een bereidingstijd van +/- 60 minuten en het is voor zo'n 3 personen.
  5. Tajine met parelcouscous voor baby’s
    Tajine met parelcouscous voor baby’s Categorie Babyhapjes
    Een tajine gerecht voor je kleintje met diverse groente, stoofvlees en parelcouscous een gezond recept met veel verschillende groente.. De bereidingstijd in cira 135 minuten en is voor ongeveer 3 personen.
  6. Courgette risotto voor baby's
    Courgette risotto voor baby's Categorie Babyhapjes
    Vrolijke risotto voor de kleintjes, dit recept is met courgette en verse kruiden. De wortel geeft een vrolijke twist aan het babyhapje.. Het afkomstig uit de Europese keuken met een bereidingstijd van +/- 30 minuten en het is voor zo'n 3 personen.
  7. Tajine: kippenbouten en zijn garnituren
    Tajine: kippenbouten en zijn garnituren Categorie Tajine
    Heerlijk gerecht voor de wintermaanden. Zeer goed en erg lekker. Het is geschikt voor 2 personen en de bereidingstijd is circa 140 minuten. Het afkomstig uit Belgie, uit de Belgische keuken.
  8. Quiche met gerookte zalm, geitenkaas en verrassingen
    Quiche met gerookte zalm, geitenkaas en verrassingen Categorie Overig
    Zeker het proberen waard!. Het afkomstig uit de Belgische keuken met een bereidingstijd van +/- 40 minuten en het is voor zo'n 3 personen.
  9. Cannelloni
    Cannelloni Categorie Pasta's
    Cannelloni gevuld met gekruid gehakt, in tomatensaus en afgedekt met bechamelsaus met kaas . De bereidingstijd in cira 60 minuten en is voor ongeveer 2 personen.
  10. Brabants roggebrood
    Brabants roggebrood Categorie Bakken
    Dit is een echt Brabants recept van roggebrood lekker met kaas of gerookte ham en bij de balkenbrij. De bereidingstijd in cira 90 minuten en is voor ongeveer 8 personen.